dijous, 3 d’abril del 2014

Comencem!

Ja és hora de posar-se en marxa! Des de l'Hort de Mariola estem fent els tràmits necessaris per poder començar amb el nostre projecte quant abans, millor!

Si parlem de les feines a l'hort, primerament hem d'el·legir la zona perfecta per poder ubicar-lo: orientació Nord - Sud, per a que puga aprofitar totes les hores de sol disponibles.

Una vegada decidim i col·loquem els marges al nostre hort, hem de preparar el terreny. Una de les millor ferramentes per a un hort familiar (és a dir, a xicoteta escala), és la fanga. És el sustitut perfecte per a l'aixada, que normalment és més perjudicial per als ronyons i l'esquena en general. Els pasos a seguir són els següents:




Es clava la fanga i s'estaca dins de terra amb l'ajuda del nostre propi pes. Es fa un moviment de balancí, cap a davant i cap a darrere, i alcem. Notarem que la terra es volteja i s'aireja, sense haver fet cap mal a les capes profundes. Sols necessitem regenerar la primera capa, uns 20cm.

A l'hora de fer el disseny de l'horta, nosaltres anem a seguir els passos de Gaspar Caballero amb el seu mètode: Les parades en crestall. Què són les parades? Segons ell mateix a un dels seus llibres: 
"Una parada en crestall es un sistema para trabajar la tierra con la mínima superficie de tierra sin productos químicos, con el mínimo consumo deagua sin pesticidas, con el mínimo trabajo de siembra sin necesidad desemillas genéticamente modificadas, con el mínimo mantenimiento y lamáximas producción ideado por el mallorquín Gaspar Caballero de Segovia"
Amb tranquil·litat! Anirem explicant-ho pas a pas a mesura que avancem amb l'hort. Per als més curiosos, ací teniu la seua web personal: Parades en crestall

Els següents passos serien: sembrar (amb semiller protegit o sembra directa), adequar la superfície amb el crestall per damunt (uns 2cm), establir el reg (el més recomanable és per degoteig) i esperar mentre mimem la terra cada dia. 

De moment, és tot per hui.. Hi ha molta feina per adelantar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar! Aquest blog és un bé de tots! ;)